« Lions Club. Pe 09.12.05 | Main | Ystävämme Poliisi. Su 11.12.05 »

Norbert ja Saksan kansallislaulu. La 10.12.05

Yö sujui silkkilakanoiden välissä Mos Isley-ravintolan yläpuolella sijaitsevassa huoneistossa. Huoneisto näytti harlemilaisen sutenöörin työhuoneelta. Bordelli-kitschillä ja 70-lukulaisilla rokokoo huonekaluilla luotu tunnelma oli vakuuttava.

moseisley.jpg
The Hustlers´ Lair

Berliinin keikka oli Enzian Bar -nimisessä pikkubaarissa Kreutzbergissä.

enzian1.jpg

Baarin omistaja Norbert oli Saksan Eppu Normaalin, supersuositun Die Toten Hosen -yhtyeen kavereita ja oli kuuluisa levytetystä esityksestään, jossa hän pieremällä ”soitti” Saksan kansallislaulun. Norbert oli tiedotteessaan keksinyt musiikkityylillemme uuden termin: Compumukki, joka oli jonkilainen lyhenne sanoista Computer Music.

norbert.jpg
Norbert Pierumukki

Vaikka alkuillasta ei baariin näyttänyt tulevan ketään, niin lavalle mennessämme tupa oli suhteellisen täynnä. Keikka meni yllättäen mahtavasti, koko baari tuntui hurraavan.

enziancrowd.jpg

Norbert tuli innoissaan keikan jälkeen keittiöön missä vaihdoimme vaatteita ja antoi meille kaikille Die Toten Hosen -backstage passit. Saimme kutsun jatkobileisiin, mutta lähdimme kuitenkin taiteilijaresidenssiin nukkumaan, sillä meillä oli pitkä ajomatka takana. Se oli viisas päätös ja heräsimme puoliltapäivin aika pirteässä kunnossa.

tote_hosen.jpg
Norbert antoi meille Die Toten Hosen backstage passit

stuffedanimals.jpg
Enzianissa toimii myös Berliinin luonnontieteellinen museo. Anttia pelotti.